Häst och ryttare i rörelse!



 

Bli rörelsesmart tillsammans med din häst!


Rörelse är som vilket grundläggande behov som helst. Som att sova, äta, andas, få fysisk och social kontakt. Allt levande rör sig och behöver röra sig för överlevnad och för välmående. Det gäller oss och det gäller våra hästar i allra högsta grad. 

Hållbar och funktionell rörelse är en förutsättning för hållbarhet och välmående oavsett om det handlar om att ta sig till nästa nivå i ridningen, hitta rörelseglädje från marken, ta er ut på långa skogspromenader eller helt enkelt bara ha roligt tillsammans. Upptäck hur du med enkla medel kan hjälpa din häst att bli hållbar!

Jag arbetar med att du och din häst ska få hitta sund, varierad och hållbar rörelse. Detta genom att guida er till den kunskap ni behöver, utforska rörelser som gynnar er i er utveckling samt vid behov jobba med dig eller din häst  med behandling anpassat efter era behov och förutsättningar.

Gratis nyhetsbrev

Lär dig mer om vår och hästens fantastiska kropp, våra beteenden och få verktyg som du kan använda i din vardag och i stallet för att du och din häst ska nå er fulla rörelsepotential! 

Du får också information om vart i landet jag befinner mig så att du kan se när jag åker åt ditt håll. Självklart gratis!

På gång 2021

Rörelsesmart Ryttarträning ONLINE

Under hösten 2021 planerar jag att öppna upp anmälan för Rörelsesmart Ryttarträning! 

En rörelsetermin under 12 veckor för dig som önskar genomföra rörelseklasser och korta teoriinspelningar när det passar dig! Under 12 veckor får du tillgång till 12 veckoklasser med olika teman samt ett bonusmaterial med teori kring hållbar ridning och hur du genom avsutten träning kan göra ridningen lättare, roligare och mer skonsam för både dig och din häst!

Jag kommer att börja med att släppa ett begränsat antal platser till ett reducerat pris. Av dessa deltagare önskar jag feedback på kursen!

Start: Preliminärt i mitten på februari
Tid: När det passar dig!
Plats: online, vart du än befinner dig
Pris: 2200 kr (1900 kr uppstartserbjudande när det det är dags!)


FUNKTIONELL RÖRELSEOPTIMERING

 
Denna tjänst individanpassas efter dig och din häst utifrån era behov och mål.
Analys och kartläggning av dig och/eller din hästs förutsättningar till träning och utifrån detta utformar vi tillsammans en plan för att ni ska komma vidare i er utveckling.
Vi börjar med ett nybesök och därefter lägger vi upp en plan för vidare kontakt.

Milersättning tillkommer på 30 kr/mil och beräknas från Tystberga, Nyköping eller Trosa. Är ni fler från samma stall delar ni på resan. 

Häst och ryttare

För att verkligen reda ut vad som begränsar dig och din häst till vidare utveckling och vad ni är i behov av för ökat välbefinnande, rörelseglädje eller för att kunna prestera bättre rekommenderar jag att både du och din häst inkluderas i den funktionella rörelseoptimeringen. 

Vid nybesök börjar vi med ett samtal kring dig och din häst. Därefter känner jag igenom hästen, tittar på den i rörelse och kollar av eventuell sadel. Därefter sker en observation av hur du står och går och om du rider din häst görs även en analys av dig på sadelbock samt uppsuttet vid behov. 

Utifrån detta utformar vi en plan för hur vi går vidare. Vi genomför även någon typ av åtgärd direkt på plats beroende på behov, t.ex utprovning av övningar för dig eller din häst, kortare behandling av häst eller guidning av sits uppsuttet eller på sadelbock.

Nybesök: 1450 kr 
Tidsåtgång: ca 1,5-2 timmar

 

Häst

Du kan välja att enbart fokusera rörelseoptimeringen mot din häst. Jag känner då igenom hästen, tittar på den i rörelse och kollar av eventuell sadel. Utifrån vad vi kommit fram till av analysen utformar vi tillsammans en plan för hästen. Någon form av åtgärd genomförs på plats beroende på vilka behov som identifierats. Detta kan vara någon form av behandling, utprovning av övningar eller en kombination av dessa. 

Nybesök: 850 kr
Tidsåtgång: ca 1 timme

 

Ryttare

Du kan välja att enbart fokusera rörelseoptimeringen på dig själv. Du som ryttare, eller om du tränar din häst från marken, har en enorm påverkan på din häst på gott och ont. 

Vid funktionell rörelseoptimering för dig börjar vi med ett kortare samtal om dig och dina behov. Därefter observerar jag hur du står och går och om du rider görs även en analys på sadelbock. Utifrån detta utformar vi en plan för hur vi lämpligast går vidare. Du får övningar som är individuellt anpassade för dig och som kommer hjälpa dig att bli en lättare last för din häst att bära. 

Nybesök: 750 kr
Tidsåtgång: ca 45 min-1 timme 

 

Ryttarträning i grupp

Du som bor i närheten av Trosa är välkommen på träning som är specifikt anpassad för att utveckla dina förmågor som ryttare. Få en hållbar och balanserad kropp och bli en lättare last för din häst att bära! 

OBS! Under hösten 2020 sker ryttarträningen online under 6 onsdagar med start 4/11. Klicka nedan för mer information och anmälan. 

 

Återbesök funktionell rörelseoptimering 

Efter nybesöket bokas oftast ett återbesök, detta bokas i samband med nybesöket eller enligt överenskommelse. 
Återbesök: 650 kr
Tidsåtgång: ca 45 min-1 timme

Om du bor lång bort från mig kan vi även följa upp via telefon eller ridesum. Pris enligt överenskommelse. 

ÖVRIGA TJÄNSTER

Klicka på "BOKA TID" för att skicka ett mail till mig angående bokningsförfrågan.

Mjukdelsbehandling för dig

Behandlande eller avslappnande massage, du väljer. Fysisk beröring kan släppa på spänningar som uppstår i kropp och nervsystem. Det kan bidra till smärtlindring och öka rörelseförmågan i kroppen. 

Pris: 
90 min: 1200 kr
60 min: 800 kr
30 min: 450 kr 

Mjukdelsbehandling för häst

Behandlingen består av en kombination av massage och mjukare osteopatiska metoder. Fysisk beröring kan släppa på spänningar som uppstår i kropp och nervsystem. 

Pris:
Nybesök ca 60 min: 850 kr
Återbesök 45-60 min: 650 kr 

Lektion uppsuttet eller avsuttet

Du kan anlita mig för privatlektion uppsuttet eller vid träning från marken. Jag anpassar träningen till era behov och förutsättningar och guidar er mot hållbar rörelse. Fokus ligger på sits, kroppsmedvetenhet, biomekanik och inlärning. 

Pris: 
45 min: 500 kr

Om Mig

Jag som driver Rörelsesmart (tidigare Power of Motion) heter Amanda Björkeng. Jag är leg. fysioterapeut samt massör på människa och även utbildad hästmassör och equi-fysioterapeut. 

Jag arbetar för att häst och ryttare ska hitta gemensam rörelseglädje oavsett nivå eller mål. För mig är det otroligt viktigt att arbeta i linje med senaste forskning samt utifrån den individ jag har framför mig. I och med detta använder jag mig av belöningsbaserade metoder och tvingar mig aldrig på varken dig eller din häst. Du kan alltid vara trygg med att jag lyssnar på din hästs signaler och anpassar mig efter dessa.

Vill du läsa mer om mig och min utbildning, klicka nedan.

Kontakt

Adress

Trosa Hälsocentrum, Gallerian

Industrigatan 9 A

619 33 Trosa

E-post
Telefon