Naturnära

Aktiviteter som låter dig ta stöd av djur och natur för ökad rörelseglädje, förståelse och återhämtning.

Om Naturnära

Lika livsviktigt som det är för kropp och knopp med rörelse, lika viktigt är det för oss att upprätthålla vår relation med naturen omkring oss. Naturen har fantastisk inverkan på vårt välbefinnande på oändligt många sätt. Fler och fler studier visar att vistelse i naturen bland annat har förmåga att sänka vårt blodtryck, vi blir lugnare, mer kreativa och återhämtar oss snabbare från stress. Liknande effekter har uppmärksammats när man studerat människors umgänge med djur och även när vi rör på oss uppnår vi samma resultat.

Vi behöver rörelse och natur för att hålla oss vid god hälsa. Likväl som vi behöver varierad kost, goda relationer och lagom med sömn. Därför har Amanda på Rörelsesmart startat ett samarbete med Viktoria Sandberg på Hästlugn i Stallarholmen. Ett samarbete vi kallar naturnära. Syftet med samarbetet är att du ska få möjlighet att kombinera ditt rörelseutövande på en plats våra kroppar känner till, nämligen i naturen. 


Naturnära aktiviteter

Lammyoga

Varmt välkommen på lammyoga i vacker naturmiljö på Åsa gravfält, Selaön ute i Stallarholmen!

I samarbete med Viktoria på Hästlugn kommer du att få möjlighet att kombinera de tre delar som ligger mig varmt om hjärtat: DJUR, NATUR och RÖRELSE. Kan det bli mycket bättre? Dessutom tar vi också med oss fika så du kan avnjuta ditt morgonkaffe eller té på bästa tänkbara sätt!

Datum för 2021!
17/4
15/5
19/6
10/7
7/8 INSTÄLLD 
4/9
Plats: Åsa gravfält, Stallarholmen
Ledare: Amanda Björkeng Betzholtz (leg.fysioterapeut) & Viktoria Sandberg (driver gården Selabonden & Hästlugn)
Pris: 250 kr, 320 kr med smörgås och dryck