Bli Rörelsesmart!

Få tillgång till hela din kropp genom rörelse!

Smart nervsystem, Smart kropp, Smart vardag... 

Rörelse är ett av våra grundläggande biologiska behov. Likväl som vi behöver sömn, mat och närhet behöver vi också rörelse.

Även om vi inte längre är beroende av rörelse för att få tag i mat är vi fortfarande beroende av rörelse för att upprätthålla god hälsa. Men det är många gånger svårt att få tiden att räcka till, det kan vara svårt att hitta motivationen till rörelse och det kan till och med vara så att vi förknippat rörelse med träning, något som ska vara på ett visst sätt för att räknas. Rörelse ska vara enkelt och något som är till för alla.

När vi lär oss mer om hur systemen i vår kropp fungerar och påverkas av rörelse kan vi lättare förstå vårt rörelsebehov. Vi bli smartare på att förstå vår kropp i rörelse.

När vi utövar rörelse på ett utforskande, tillåtande och roligt sätt utvecklas våra rörelseförmågor och vi blir smartare på att utöva rörelse.

När vi plockar in rörelse som en naturlig del i vardagen, något som inte är svårt utan sker automatiskt och kanske till och med förgyller vardagen hittar vi smartare sätt att göra rörelse enkelt och självklart. 

Vi blir Rörelsesmarta helt enkelt!

Om mig

Jag som driver Rörelsesmart och också Studio Harmoni i Trosa heter Amanda Björkeng och är bland annat Leg. fysioterapeut. 

Jag drivs av att guida människor till ett rörelsesmart liv där rörelse är ett lekfullt och roligt inslag i vardagen. Jag arbetar med rörelse i ett friskvårdande syfte och håller rörelseklasser, kurser och work shops av olika slag i studion.
Utöver mitt nördområde rörelse, ligger min kärlek också hos hästarna och naturen. Jag erbjuder därför även friskvårdande tjänster för häst och ryttare samt håller olika slags aktiviteter i naturen. Grundpelaren i allt jag gör är givetvis RÖRELSE. 

Är du nyfiken på mer om mig eller mitt arbete med Rörelsesmart klickar du på "läs mer", annars hittar du mer om mina tjänster lite längre ner. 


Aktuellt

Nedan får du en kort överblick över några av mina Rörelsesmarta aktiviteter! Tveka inte att höra av dig till mig vid frågor, reflektioner eller funderingar. De flesta aktiviteterna sker på plats i min rörelsestudio, Studio Harmoni i Trosa. Om annan plats är aktuell framgår detta i rubriken. Boka via BokaDirekt, genom att klicka på "Boka din plats". Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. Fullständig överblick över alla aktiviteter och kurser hittar du på länken nedan.

Med värme 
Amanda

 

Morgon-klass VÅRERBJUDANDE!

Invig våren med Rörelsesmart Yogamix på måndagmornar kl 07.00-08.00! Under 4 tillfällen är du välkommen på plats eller online för att starta veckan med rörelse tillsammans med mig. Rörelsesmart Yogamix är en yogainspirerad klass med en salig blandning av rörelser från olika inriktningar och rörelseterapier. Utforska, utmana och utveckla din balans, styrka, stabilitet, rörlighet, koordination och kroppskännedom på ett nyfiket och tillåtande sätt! 

Start: 19/4 
Slut: 10/5 
Pris: 550 kr för deltagande på plats (465 kr för dig som är kommunanställd!), 350 kr för deltagande online (295 kr för dig som är kommunanställd!)
Tid: 7.00-8.00
Anmälan: Anmälan till samtliga 4 klasser för det reducerade priset görs via mail till rorelsesmart@gmail.com
Varmt välkommen!

Rörelsesmart Ryttarträning

Under februari planerar jag att öppna upp anmälan för Rörelsesmart Ryttarträning! En rörelsetermin under 12 veckor för dig som önskar genomföra rörelseklasser och korta teoriinspelningar när det passar dig! Under 12 veckor får du tillgång till 12 veckoklasser med olika teman samt ett bonusmaterial med teori kring hållbar ridning och hur du genom avsutten träning kan göra ridningen lättare, roligare och mer skonsam för både dig och din häst!

Start: Hösten 2021!
Tid: När det passar dig!
Plats: online, vart du än befinner dig
Pris: 2200 kr (1900 kr, uppstartserbjudande när det är dags!)

Blogginlägg

BARA ANDAS!

Hur var det nu, skulle jag andas in eller ut nu? Borde jag andas snabbare, långsammare? Andas jag fel nu? Skit också, nu andades jag genom munnen igen. Hjälp, jag känner inte andetaget nere i magen, är jag stressad då? Känner du igen dig?

Läs mer
Rörelsesmart Yoga

I januari tog jag över en yogastudio. Alltså en lokal med utrymme för rörelse. Jag kallar en del av mina rörelseklasser för Rörelsesmart Yoga. Läs mer om mina tankar kring klasserna och min upplevelse av yoga.

Läs mer
Rörelse = medicin?

En promenad i syfte att ta mig från A till B = rörelse. En promenad i syfte att förbättra konditionen = träning. En promenad i syfte att minska smärta eller annan ohälsa = medicin. Kan man verkligen se på rörelse som medicin? Jag är tveksam...

Läs mer
Träning som tillskott?

Träning kan ses som ett tillskott på rörelse i den stilla och enformiga vardag som många av oss spenderar vår vardag i. Vad får du för rörelse i din vardag? Vad saknar du för rörelse? Hur kan du lägga till det du saknar?

Läs mer